ویتامین B1 که به عنوان تیامین شناخته میشود، به گروه ویتامینهای B تعلق دارد. از آنجا که اولین ویتامین B است که کشف شد، عدد 1 به آن اختصاص داده شد. آخرین ویتامین در این گروه ویتامین B12 میباشد اگرچه این گروه شامل تنها هشت ویتامین میباشد. در اینجا لیستی از غذاهای حاوی ویتامین B1 را ارائه میدهیم و به عمق مزایای تیامین میپردازیم.
ویتامین ب 1 در یک نگاه
- ویتامین B1 معروف به تیامین یکی از هشت ویتامین گروه B، ضروری در نظر گرفته میشود، زیرا به جای آن که بدن آن را تولید کند، باید از یک منبع خارجی تامین شود.
- انواع غذاها حاوی ویتامی B1، شامل آجیلها، دانهها، سبزیجات و میوهها و گیاهان خام و ارگانیک، گوشت گاو تغذیه شده با علف تازه و شیر گاو تغذیه شده به صورت ارگانیک هستند.
- به نقل از دانشمندان سندروم Korsakoff مربوط به مصرف الکل و سطوح بالای زوال حافظه (قابلمقایسه با بیماران آلزایمری) ناشی از کمبود تیامین هستند، اما مصرف تیامین ممکن است به بازیابی عملکرد کمک کند.
- بیماریهای خاص نظیر دیابت، بیماریهای معده و روده و نارسایی قلبی باعث افزایش خطر کمبود ویتامین B1 میشوند، اما افزایش مصرف تیامین میتواند از برخی از بدترین علائم و عوارض این بیماریها جلوگیری کند.
- تیامین برای عملکرد شناختی و همچنین سیستم عصبی و تشکیل گلبول قرمز خون بسیار مهم است، اما وقتی کمبود آن وجود دارد، یک رشته از توابع حیاتی میتواند به نوعی اثر دومینو آسیب ببیند.
مزایای ویتامین B1
عملکرد نرمال قلب، ماهیچهها و سیستم عصبی به این ویتامین بستگی دارد. تیامین در فرآیند تبدیل کربوهیدراتها، چربیها و پروتئین به انرژی مورد نیاز برای عملکرد حیاتی متعدد نقش مهمی بازی میکند. همچنین به بدن کمک میکند تا آدنوزین تری فسفات (ATP)، یک مولکول که انرژی درون سلولها را حمل میکند، تولید کند.
از آنجا که تیامین به آزاد کردن هیدروکلریکاسید کمک میکند، گوارش را بهبود میبخشد. همراه با دیگر ویتامینهای B، ویتامین B1 توانایی بدن برای مقابله با استرس را بهبود میبخشد، به همین دلیل است که اغلب به عنوان “ویتامین استرس” توصیف میشود. همچنین برای افزایش حافظه و تمرکز فرد استفاده میشود. علاوه بر این، تیامین برای سالم نگه داشتن کبد، درست مانند ویتامین C، ضروری است.
چه غذاهایی ویتامین B1 دارند؟
...
توضیحات بیشتر را با مراجعه به لینک زیر بخوانید:
- ۹۸/۰۵/۰۷