گایافنزین یک داروی خلط آور است و به خروج مخاط از دهان کمک می کند. نشان داده شده است که در کاهش گرفتگی سینه ناشی از عفونت، سرماخوردگی یا آلرژی های رایج، بیماری های تنفسی و برونشیت نقش دارد. از این دارو برای درمان سرفه ناشی از سیگار کشیدن و مشکلات تنفسی دراز مدت استفاده نمی شود. گایافنزین به رقیق شدن موکوس و برداشته شدن از مسیر تنفسی کمک می کند. بنابراین، تنفس را آسان می کند. کودکان کوچکتر از 6 سال نباید داروهای مربوط به سرفه کردن و سرماخوردگی را بدون تجویز پزشک دریافت کنند.
روش استفاده
گایافنزین به صورت خوراکی دریافت می شود. همچنین می توان آنرا در کنار وعده های غذایی با بدون غذا مصرف کرد. به جز دستور پزشک، هرگز قرص را نشکنید، خرد نکنید و نجوید. بیش از 6 دوز در یک روز مصرف نکنید. پزشک دوز مصرفی را با توجه به سن، پاسخ به درمان و شرایط پزشکی توصیه خواهد کرد. در کنار سرفه، اگر دارای علائمی دیگر مانند گلودرد شدید، تب، خارش و سردرد مداوم هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.
عوارض جانبی
رایج ترین عوارض جانبی گایافنزین حالت تهوع و استفراغ است. اگر عوارض ناشی از بین نرفتند یا بدتر شدند سریعا به پزشک مراجعه کنید. اگر شما هر گونه پاسخ آلرژیک مانند بثورات پوستی خارش، تورم صورت، گلو و زبان، سرگیجه شدید و دشواری در تنفس را تجربه کردید، سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.
سایر عوارض جانبی
- سرگیجه
- خواب آلودگی
- سردرگمی روحی ( در دوزهای بالا)
- تنفس کم (افسردگی تنفسی)
- بیش فعالی در صورت استفاده نادرست
- توهمات شنیداری و بصری
- سرخوشی
- یبوست
- حالت تهوع
- استفراغ
- بثورات پوستی و خارش
- حساسیت بالا
...
ادامه متن را در لینک اصلی زیر بخوانید:
- ۹۸/۰۵/۰۷